2014(e)ko urtarrilaren 8(a), asteazkena

Marrubizko irabiakia!

Udako egun beroetan nori ez zaio gustatzen irabiaki fresko bat edatea? heldu edo ume, berdin du! Guztiontzako gozoa den errezeta erraz hau egiten ikastea oso garrantzitsua da, ez baita inoiz ahazten...


Osagaiak:
  • 600 gramo marrubi
  • 4 arrautz
  • 200 gramo azukre
  • Litro erdi esne
  • 100 gramo esnegain (likidoa)
Egiteko era:
  1. Marrubiak garbitu eta hostoak kendu.
  2. Esnearekin batera iragazkian birrindu.
  3. Gorringoak irabiatu, azukrerik gabe. Ondo irabiatuta daudenean, marrubizkoa krema gehituko diogu.
  4. Egindako krema berotu maria bainuan, eta loditu arte irabiatu (eskuz).
  5. Izozkailuan sartu ordu eta erdiz.
  6. Zuringoak elur puntuan jarri.
  7. Marrubizko krema izozkailutik atera, irabiatu eta esnegain eta zuringoekin nahastu.
  8. Sartu berriz izozkailuan ordu betez.
  9. Atera eta irabiatu!
ON EGIN

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina